Fragmentere

Fra Saltvandswiki.dk
Skift til: navigering, søgning

At "fragmentere" en koral, betyder man deler den, så man får en "aflægger" af korallen, der kan vokse op og blive til en ny koral. Alt efter type gøres det på forskelige måder.

Blødkoraller

Typisk er en saks, eller skarp kniv nok. Skær der hvor man ønsker den delt. Sy med fiske line, korallen fast til en sten.

Stenkoraller

Disse typer er lidt hårdere, typisk kræver de skævbider, dremmel, eller stører form for skære instrument. Skær korallen af der hvor du ønsker den delt. Hvis vi snakker Acropora, Montipora Digi, og den slags sten koraller, kan man bruge Epoxy kit, til at sætte korallen fast på en lille sten. Nogle anbefaler at man vænner acropora fragmenter på siden, således de encruster, og der efter vokser op, så undgår man "pinde" looket, da korallen vil skyde fra flere sider.

Skiveanemoner

Skarp kniv, eller saks bruges. Skær igennem munden, man kan godt dele en skive, ud i en 4 stykker, bare de alle har et stykke mund med. Der efter tager et stykke tyl og et elastik. Et stykke skive, places over en sten, med tyl omkring til at holde det på plads, og elastikken til at binde omkring så det ikke flyder væk. Efter en uges tid burde den have vokset fast.