Magnesium

Fra Saltvandswiki.dk
(Omdirigeret fra Mg)
Spring til navigation Spring til søgning

Magnesium

Mængde i naturlig saltvand 1300-1500. Koraller, men især kalkalger, bruger magnesium når de bygger skelet. Hvis man har problemer med at få Ca og KH til at være i balance kan de være mangel på magnesium der i virkeligheden er årsagen. krystaller

Test

Der findes adskillige målesæt der kan teste for magnesium, bla. Salifert.

Tilsætning

Magnesium kan tilsættes på fire forskellige måder:

  1. Ved vandskift
  2. Med pulvertilsætning
  3. Med væsketilsætning
  4. Via kalkreaktor

Mange bliver ofte overraskede over mængden af magnesium der skal tilsættes - da folk oplever at skulle hælde adskillige liter i akvariet hvis der har være ubalance.

Tilsætning via vandskift

Er svært at styre, men kan sagtens bruges i akvarier med få koraller.

Tilsætning via pulver

Der findes mange forskellige pulver løsninger.


Den billigste løsning er klart, at benytte magnesiumsaltene fra Balling-metoden (Ballingvejledningen mangler denne del !!)

Der ligger en vejledning her: Magnesiumsalte

Tilsætning via væske

Der findes en masse forskellige væsker som alle sammen i bund og grund blot er pulver der er opløst. Visse produkter slår på evnen til at få kalkalger til gro, f.eks. PurpleUp. Væsker er nemme og hurtige at bruge, men ret kostbare.

Tilsætning via kalkreaktor

GroTech har et produkt der hedder MagnesiumPro - det er små sten der anbringes i kalkreaktoren sammen det normale kalkmedie. Der skal være ca. 10 % MagnesiumPro i kalkreaktoren for at forholdet til kalken passer. Det er en ret nem metode til kontinuerlig tilsætning.

For høj magnesium

Den mest almindelige metode til reduktion af magnesium er blot at vente og lade magnesiumen blive brugt. Alternativt kan et vandskifte benyttes.