Neotrygon kuhlii

Fra Saltvandswiki.dk
Skift til: navigering, søgning

BlueSpottedStingrayKlovnfisken.jpg 500px-BlueSpottedStingrayKlovnfisken.jpg


Latinsk navn: Neotrygon kuhlii

Almindelig navn: Blue Spotted Stingray eller Blue Spotted Ribbontail Ray

Famillie: Dasyatidae

Udbredelse: Findes i mange områder af verden Røde Havet til Australien.

  • Indo Pacific
  • Østlige Afrika
  • Great Barrier Reef - Australien
  • Røde Havet
  • Nordlige Japan

Størrelsen: De størreste eksemplarer er set op til 70 cm i længden.

Beskrivelsen: Den er typisk svag rødbrun med meget tydlige blå cirkler som ses på ryggen. Kroppen har en form som en cirkel med en lang hale som har sorte og hvide ringe. Der er også en "sting" i enden af halen. Et stik give et smertefuld sår som bør behandles.

Findes oftes i rev områder med sandbund med stenformationer eller decideret rev. Dybden er 0-90 meter. Men ellers er det tropiske områder den findes i rent temperaturmæssigt.

Ses ofte med en cleaner wrasse (Labroides dimidiatus) som følgesvend som sikre at parasitter fjernes fra fx. gælleområdet.

Den lever typsik alene på sandbunden og findes oftes på dybden, men kommer ind på lavere vand i forbindelse med tidevandet. Derfor findes den i rev og lagoone områder og kan ses af snorklere/dykkere. Til tidere ses den nedgravet i sandbunden med kun halen og øjnene synlig.


Føde i naturen: Føden består af primært rejer, orme, småfisk og krabber som den fanger når den svømmer hen over sandvunden.

Føde i akvariet: Blækspruttestykker, Rejer, Muslinger, småfisk (kan være svær at få til at spise dødt føde af pind eller hånd, men mange har fået en "tam" ray ud af det. Dog skal der varieret føde til at de skal overleve.

Akvarie setup: Den skal holdes enkeltvis i et stort akvarie med meget fri sandbund da den vil svømme hen over denne. Størrelsen skal være på minimum 1000L med masser af svømmeplads, samt overhøng den kan gemme sig under. Det skal være god vandkvalitet, minimal indretning og stort område med fint coral sand.

Akvarie niveau: Bund zonen

Strømforhold: Moderat strøm

Lysforhold: Ingen særlige krav

Opdræt: Der findes ingen oplysninger om opdræt i fangenskab.

Sværhedsniveau: Svær (den er ikke anbefalelsesværdig i almindelige akvarier, da den kræver meget plads som typisk ikke passer med det almindelige rev akvarie)