Phytoplankton

Fra saltvandswiki.dk
Spring til navigation Spring til søgning

Opbevaring:


1: Køling bør opbevares ved (0 - 4 grader). Varmere temperaturer vil meget hurtigt øge lugt og lave lavere næringsværdi af planteplankton, selvom det forbliver i live.

2: Ryst det op mindst en gang ugentlig: phytoplankton vil dø hvis det klumper sammen nede på bunden af en given beholder for længe. Ryst flasken på hovedet i flere sekunder er nødvendigt, at Ryste cellerne fra bunden fri, så phytoplankton får samme farve i hele beholderen. Ryst beholderen mindst en gang om ugen for at forhindre at phytoplankton kulturen bryder ned. Det er normalt at det meste vil flade til ro på bunden af din beholder uden ilt. her er det vigtig at du ryster din kultur som står i køleskabet. gerne op til flere gange pr. uge. At opretholde denne vedligeholdelse er yderst vigtigt for opbevaring af dette produkt.

3: Lugt: Der er flere årsager til lugt i phytoplankton Sulfider produceret af levende phytoplankton: En lille mængde af sulfider er produceret af nogle planteplankton, som altid er i produktet. Sulfider er meget flygtige, og kommer ud af din kultur selv ved lave temperaturer. Hvis jeres planteplankton holdes på en temperatur over 4 grader frem for lavere vil det få mere lugt. Dimethylsulfide er produceret af nogle planteplankton og er forbundet med cryoprotection i alger. Niveauerne af dimethylsulfide fundet i div. phytoplankton var meget lav, nemlig 17 til 21 ppb (parts per mia.) Folk er meget følsomme over for sulfider og opdages på det meget lave niveau på 0,05 ppb. Nedbrydning af cellulære detritus: Det er umuligt at adskille hver en bid af den cellulære detritus fra planteplankton celler, når det er høstet. Selv om vi har seeral skridt til at fjerne så meget af det cellulære detritus som muligt, nogle små amout er altid til stede. Naturlig planteplankton lugt: Nogle arter som f.eks Chlorella simpelthen lugten stærkere.


4: Celledød Mens opbevaring vil en lille procentdel af cellerne dø. I de fleste testninger af phytoplankton kulture opbevaret i køleskabet, var mere end 90% af cellerne stadig i live og intakt efter 13 ugers Lagring i køleskabet under ordenlige forhold. Det er rimeligt at antage, at den er "bedst", hvis det anvendes efter dato" og inden 5 mdr. mindre end 15% af cellerne kan dø over denne periode eller såfremt i kommer over en 5 mdr. periode. Lugt fra Phytoplankton er mest mærkbar i luften, der er fanget i flasken, og den bygger op over tid. Derfor er en halvtom flaske lugt mere intens end en fuld flaske, og en stor flaske lugte mere end en lille flaske. Mens lugt intensiteten er næsten umuligt at beskrive, men meget nem at spotte. Hvis en betydelig mængde af planteplankton er død, vil intensiteten af lugt være så stærk, at det er usandsynligt, at nogen som helst kunne holde ud at lugte til det over længere tid.