Testsæt

Fra saltvandswiki.dk
Spring til navigation Spring til søgning

Da vandkvalitet er vigtigt i et saltvandsakvarium, skal vi teste vores vand for en lang række parametre. Her er forskellige anvisninger til at gennemføre tests:

NH4

NH4 er Ammonium og typisk tester man kun for dette under opstart. Når først nitrogenkredsløbet er i gang og de levende sten virker bliver alt Ammonium straks omdannet til Nitrit NO2. I et velfungerende akvarium bør denne altid være 0.

NO2

NO2 er nitrit og typisk tester man kun for dette under opstart. Når først nitrogenkredsløbet er i gang og de levende sten virker bliver alt nitrit straks omdannet til Nitrat NO3. I et velfungerende akvarium bør denne altid være 0.


NO3

NO3 er nitrat. Nitrat er sidste element i nitrifikationen. Nitrat er et affaldsstof som er skadeligt for især koraller. Der findes en lang række metoder til fjernelse af nitrat.

PO4

PO4 er fosfat. Fosfat er et affaldsstof som er meget skadeligt for især koraller. Der tilstræbes en værdi så tæt på nul som muligt.


Ca

Ca er Calcium som er en af de helt vigtige værdier i koralrevsakvarier, da korallerne bruger dette til at opbygge deres skelet I et velfungerende akvarium bør værdien ligge lige omkring 430-450 mg/L (ppm)KH

KH er Karbonat hårheden som er en af de helt vigtige værdier i koralrevsakvarier, I et velfungerende akvarium bør værdien ligge lige omkring 7-9 dKH